Triger point terapija

Naš fizioterapeut Dalibor Petrović sa iskistvom od 15 godina uspešno pronalazi i tretira bolne tačke (triger tačke) i na taj način umanjuje ili potpuno otklanja bolove u različitim delovima tela. Trigerove tačke (trigger points) ima preko 90% svetske populacije. U ordinaciji ne samo da ćemo raditi na ukljanjanju bolova nastalih trigerovim tačkama nego ćemo otkriti uzrok njihovog nastanka, a samim tim vas posavetovati kako da sprečite njihovo ponovno javljanje.

Korištenjem ove tehnike postignuti su odlični rezultati u lečenju mnogih stanja kao što su na primer: išijas, bolovi u glavi (migrene), bolovi u krstima, bolovi u gornjem delu leđa, bolovi u donjem delu leđa, bolovi u vratu, bolovi u nogama, trnjenje u nogama, bolovi u rukama, trnjenje u rukama, bolovi u ramenima itd. Trigerove tačke su mesta na kojima je došlo do skraćenja mišića, one su bolne na dodir i mogu prouzrokovati bolove ne samo na mestima gde su lokalizovane nego i u okolnim regijama. Na primer ukoliko se trigerova tačka nalazi na trapezastom mišiću (m.trapezius) koji se pruža od lopatice prema vratu, ta trigerova tacka može prouzrokovati bolove u glavi u predelu slepoočnice i iza uha.

Triger tačke mogu nastati na više načina, ukoliko ste prinuđeni zbog posla da dugo sedite i da se dugo nalazite u istom položaju, prinuđeni da stalno vršite iste pokrete, na neadekvatan način podižete teške terete ili imate povrede i poremećaje u zglobovima. Mišić na kome se nalazi trigerova tačka je obično tvrd i bolan na dodir, naš fizioterapeut će masažom opustiti mišic i ako je to potrebno istegnuti. Efekat će se osetiti odmah nakon terapije i pacijent odlazi sa umanjenim ili potpuno otklonjenim bolovima.

Naši klijenti su svetski poznati sportisti koji triger point terapiju koriste godinama unazad.

Nakon inicijalnog kontakta sa našim specijalistom dobićete kompletan plan lečenja sa procenjenim cenama i detaljnim opisom procedure.

Naš specijalista

Dalibor Petrović - Fizioterapeut

Galerija

24/7 dostupna usluga. Istog dana mogući pregledi.

Medicinska usluga koju zaslužujete

+381 67 77 55 007

info@healthgoserbia.com

Niš, Srbija